duminică, 7 martie 2010

Propunere


propune înființarea unui Consiliu de Onoare al IICCR-INMER, care să răspundă în fața Parlamentului și să garanteze independența institutului.

2 comentarii:

  1. Actuala conducere nu se află sub control parlamentar? Eu cred că da, dar acest control parlamentar nu poate deveni un mijloc de convergenţă spre o corectitudine morală şi o indiferenţă faţă de presiunea politică. Dimpotrivă, comisiile construiesc şi ele majorităţi permanente sau ad-hoc.

    Eu cred că aceste două instituţii ar trebui să fie trecute în subordinea Academiei Române. Asta nu garantează independenţa, dar măcar va ajuta o cercetare mai obiectivă. Eu cred că Academia Română, şi eventualele astfel instituţii de excelenţă, ar trebui să fie coloana vertebrală a societăţii româneşti.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Bibliotecarul

    Cand ma refeream la Parlament, ma gandeam doar la o decizie asupra componentei unui Consiliului de Onoare, nu si la o subordonare a Consiliului.

    Cum Premierul si Administratia Prezidentiala si-au spus cuvantul in legatura cu soarta si conducerea institutului; cum noua conducere a institutului si-a spus parearea in aceeasi... parere; ma gandeam ca ele sa fie excluse din procesul alcaturii Consilului de Onoare, altfel Consiliul de Onoare nu ar fi decat un alt etaj al unei singure vointe...

    Evident, acest Consiliu se poate afla sub controlul Academiei sau al altor instituii de prestigiu. Nefericirea este ca pana si Academia are, inca, mari probleme de credibilitate...

    RăspundețiȘtergere