duminică, 21 martie 2010

Aniversare

21 martie e ziua de naștere a lui Johann Sebastian Bach. Mi se pare imperativ să o sărbătorim cum se cuvine:



Johann Sebastian Bach, 1685 - 1750 Concert pentru patru clavecine în la minor, BWV 1065 - : 1. Allegro - 3. Allegro. Orchestra barocă din Amsterdam, dirijor Ton Koopman



Canonul 1 à 2 din J. S. Bach, Ofranda muzicală (1747) e o engmă: manuscrisul redă o unică secvență muzicală care se cîntă da capo al fine și dal fine al capo, putînd să se înscrie perfect într-o bandă Moebius.

3 comentarii:

  1. http://magnatune.com/artists/albums/voicesofmusic-bach/

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru a fi bandă Moebius portativul trebuie inversat, nota do devenind la. Desigur, în acest moment al cunoaşterii tehnicii muzicale nu mai reprezintă ceva extrem de greu de făcut, în acea vreme tehnica reprezenta o noutate.

    Dacă este să sărbătorim pe domnul Bach, atunci trebuie să o facem cu probabil cea mai frumoasă piesă din istoria muzicii, tocata şi fuga în re minor BWV 565 (pe fişierul trilulilu este o greşeală pentru că se spune DO minor)

    http://www.trilulilu.ro/klaud30/5180f3c628c32c

    Aş fi vrut să pun un link către varianta pentru pian şi flaut, dar nu am găsit-o pe nicăieri.

    Am să pun un link către o altă piesă extraordinară, o piesă care nu este certificată dar care este totuşi atribuită domnului Bach şi este înscrisă în catalogul BWV, Soanata pentru pian şi flaut în sol minor BWV 1020.

    http://www.youtube.com/watch?v=KPmIvycKeA4

    RăspundețiȘtergere
  3. @lilick
    superba, intr-adevar, si atat de potrivita in aceste zile cand gandul ni se indreapta la OMUL care a fost Mile Carpenisan.

    RăspundețiȘtergere