marți, 1 iunie 2010

Remake

Ca și pe vremea lui Ceașcă, și pe vremea lui Băse circulă bancuri cu o frecvență crescîndă, și de preferință dintre cele mai crude, ca spre finele anilor '80. Există două deosebiri importante: bancurile circulă mult prin e-mail și, mai important, în acest fel vehicularea lor nu mai e anonimă.
Azi am mai primit unul:


ORDONANTA DE URGENTA OUG Nr.24/2010
In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1. In urma rapoartelor primite de la Serviciul Roman de Informatii s-a constatat ca cei aproape 6 milioane de pensionari din Romania detin cantitati mari de metale pretioase (aur,argint),pietre pretioase,etc ,si se sustrag de 20 de ani de la contributia lor in domeniul energiei (gaze,etc) aducand grave prejudicii bugetului de stat.S-a estimat ca aceste averi nedeclarate ale pensionarilor reprezinta cam 80% din economia subterana,producand statului roman pagube anuale estimate la 65 miliarde de euro.

Art 2 - Ordonanta Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul pensiilor
potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de
stabilire a pensiilor potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind
sistemul de stabilire a pensiilor, precum si unele masuri de reglementare a
drepturilor prin legi speciale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 79 din 1 februarie 2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 177/2008, cu
modificarile si completarile ulterioare.se va aplica astfel :

Incepand cu data de 1 iunie 2010,toti pensionarii din Romania vor avea obligativitatea sa depuna pana la data de 30 iunie 2010 declaratiile de avere,pentru a fi impozitate toate bunurile stipulate la Art 1 , dupa cum urmeaza :
- Aurul din gura
- Argintul din par
- Pietrele de de la rinichi
- Plumbul din picioare
- Fierul din incheieturi
- Zaharul din sange
- Gazele emanate pe ascuns,intrucat s-a constat ca pensionarii au un urias potential energetic, neutilizat pana în prezent,si reprezinta o solutie ideala pentru reducerea importului de gaze din Rusia,aducand mari economii la bugetul tarii.La gaze se vor aplica accize in cuantum de 2,5 euro/mc de productie,estimata de catre specialistii Guvernului pe baza de teste si masuratori individuale foarte exacte.

2 comentarii:

 1. Cred ca ar trebui de adaugat si electricitatea din creierele noastre scurtcircuitate. Probabil ca vom ajunge sa facem exact ca pe timpul lui Ceausescu. Spunem bancuri in casa, insa sa tacem in public. Ne exprimam nemultumirea in privat insa in spatiul public incepem sa devenim ca si inexistenti.l Profesorii nu mai au spirit civic si au "ucis" toata greva generala. Ne-au ramas doar bancurile. Pe care le vom tot spune de acum inainte...
  Oricum, felicitari, d-na profesoara. Ati ramas una dintre putinele persoane care se mai pot autointitula ca facand parte din societatea civila. Restul????

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua, doamna profesoara!

  As vrea sa-mi spuneti unde era capitala Tarii Romanesti intre 1320 si 1335. Indraznesc sa va intreb pe dumneavoastra pentru ca izvoarele consultate sunt destul de confuze, nu am inteles daca la Curtea de Arges sau Campulung.

  Va multumesc!

  Cu stima,

  M. Ionescu

  RăspundețiȘtergere