sâmbătă, 5 iunie 2010

Ceci n'est pas la Roumanie

Mă tot gîndesc, de pe 6 mai încoace, "ce-i mînă pe ei în luptă": ce rațiuni politice îi fac să se arunce cu capul înainte - și cu noi de gît - drept în prăpastie. Fidelă unui vechi angajament față de "briciul lui Okham" - principiul care ne propune să nu căutăm motivații complicate cînd cele simple sînt suficiente - am considerat, cel puțin din 2009, că PROSTIA și LĂCOMIA pot da seama de stilul de guvernare PDL, fără să mai punem la socoteală argumente mai sofisticate. Într-adevăr, în etapa Boc/Pogea/Videanu, ți-i puteai ușor imagina la o crîșmă de cartier, la bere, cugetînd ce să faca ca să mai adune ceva parale de la fraieri: bună, dom'le, chestia cu forfetaru', hai sa le-o tragem! Între timp, Boc trîmbița cum o să reformeze el mintenaș aparatul central și local, cum o să dea afară 'j'de mii de funcționari (între timp, o grevă perlată a tuturor acestor victime putative bloca întregul mecanism administrativ), în vreme ce băieții și fetele vesele de la guvernare aruncau cu bani în neștire, în așteptarea marii confruntări electorale.
Bu, dar acum? Chiar își închipuie că pînă în 2012 (un an și jumătate!) o să uităm ce ne fac? Sau, știind precis că nu-i vom uita, fură acum ce-a mai rămas, dau foc la recolte și otrăvesc toate fîntînile?
Am mai spus: dacă ar merita să le atribuim un masterplan, acela ar fi unul de (re-)pauperizare a României, pe care să o strivească și să o domine doar cîțiva oligarhi portocalii reprezentați de Traian Băsescu. Asemeni lui Putin, el ar conduce discreționar, secondat de 1. servicii, și 2. de regii asfaltului, de Bercea Mondialu' și de diferitele sale orătănii de curte - Cocoși, Păun(eșt)i și Aviara Flutur (NB, 1 și 2 interferînd voios).
De asta oare nu-l iartă pe Dinu Patriciu?

Un comentariu:

  1. Bineînţeles.
    Despre asta vorbim: Putinizarea României.
    Din fericire (un fel de-a spune "fericire!") Chiombu' e un epigonaş nevolnic al ţarului capitalist de la Moskva.
    Planul lui, rudimentar, este să-şi pună cizma pe grumazul oligarhilor, nelegiuiţi sau nu, (dacă o fi vreunul legiuit!), să devină toţi cotizanţii lui sau să piară. Cei care cedează sunt înrolaţi, ceilalţi sunt încarceraţi. Simplu!
    Asta pe de o parte.
    Pe de alta, încearcă să-şi pună cizma pe grumazul populaţiei, prin pauperizare! Pe ăştia nu-i poate încarcera, îi poate doar reduce la stadiul de târâtoare, prin înfometare. Tipic comunisto-nazisto-etc...
    Simplu!
    Că e un nevolnic, se vede din toate ratările pe care le-a încasat. Nu le reiau.
    Drama lui este că se crede într-un mediu propice proliferării infecţiei, fără să înţeleagă că este, de fapt, într-unul antiseptic!
    Drama noastră este că este!
    Aşa că nu avem de ales:
    Let's fuck the bastard! Now!

    RăspundețiȘtergere