marți, 11 mai 2010

Anti-analytica

Zău dacă mai am energie pentru a analiza ce se petrece în jur. În loc de răspunsuri, nu găsesc decît întrebări:
1. Unde sînt banii? de ce, cu un produs intern brut la nivelui anilor 2005/2006 și cu un influx enorm de bani de la FMI, care au ajuns în bună parte la buget, nu în rezerva BNR, cum era pe vremuri regula, tandemul Băse-Boc nu mai are bani de salarii și pensii? De ce se puteau plăti pensiile în 1997, cînd eram vai de noi, și acum nu se poate?
2. De ce partidele de opoziție, și cu privire specială PNL, par să moțăie resemnat? Cu ce i-a momit, cu ce i-a amenințat, cu ce i-a anesteziat Băsescu? Au și ei vreo legătură cu cazul Cătălin Voicu, nu doar PSD?
Domnilor, doamnelor, luați un troleibuz, sau măcar un taxi, și veți vedea că alegerile din 2012 se cîștigă - sau se pierd - aici și acum. Sau vă e cumva frică să cîștigați, că va trebui să dregeți ce a stricat minunatul duet BB? Dacă-i așa, spuneți cinstit, să nu ne mai agităm zadarnic.

6 comentarii:

  1. Şi nu vom primi răspunsuri. Ehe, ăsta este abia începutul. Cum de ce nu mai au bani? Păi ştim răspunsul: pai regii asfaltului n-au şi ei nevoie de bani? sau publicaţii-ziare portocalii falimentare care trebuie hrănite de la bugetul de stat? Păi de unde credeţi că exista atîta energie la deontologii lui Băsescu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi doream să văd „rezistență”, opoziție serioasă, care să pună bazele unui succes în 2012, dar nu văd decît, vorba dvs., o moțăială. Nu e de ajuns să urli că Băsescu minte, trebuie să aduci argumente, să acuzi cu dovezi și posibile soluții în față. Să iei țara la picior, din oraș în oraș, din ușă în ușă, din categorie profesională în categorie profesională și să arăți că esți alternativa. Că ești soluția. Mai ales cînd, dincolo de nemulțumirea generală, sunt foarte mulți cei care pică în jocul și discursul ăsta băsescian ieftin al sacrificului pentru țară. Îi văd pe tot mai mulți (dintre profesorii ploieșteni, de exemplu) cum pică cu frică și naivitate în mentalitatea asta păguboasă de tip „țara cere sacrifiul nostru, hai să salvăm țara”, resemnați și cu jumătate de salariu, ca și cînd ar fi vreo pomană de la „Stat”, nu ceva muncit și care trebuie remunerat pe măsură. Unde mai e demnitatea, respectul de sine, judecata rațională? În ceea ce privește partidele de opoziție am senzația că nu sunt conștiențe de faptul că miza nu este doar a cîștiga noi susținători și votanți ci și de a-i păstra pe cei de pînă acum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine mai are energie? M-am apucat sa scriu o poveste si a iesit ceva de genul>
    A fost odată ca niciodată…Într-o ţară pierdută undeva prin zorii civilizaţiei, blestemată parcă să nu cunoască liniştea şi fericirea, domnea un împărat a cărui principală preocupare era să „vrăjească”. Se numea Portocală-împărat. Şi împăratul-vrăjitor, retras din mijlocul supuşilor săi, privindu-i cu un aer de dispreţ, îi considera pe sărmanii oameni nedemni de a mai face umbră pe faţa pământului. Împăratul nostru îşi găsea plăcerea zilnică în a privi într-o oglindă fermecată. Cu ajutorul ei descoperea cine este…cel mai rău din ţară. Nu ce este cel mai rău. Nici nu îl interesa. Ştia să pună doar o singură întrebare: cine?… Şi îşi consuma mult din energia sa pentru a descoperi pe cei care îl depăşeau în răutate. Şi dacă aceştia nu puteau fi găsiţi, încerca să îi inventeze. Fiindcă era priceput la vrăjitorie. Iar poporul său, credul din fire, adora „vrăjile” împăratului. Şi chiar aveau efect…

    continuarea pe noul meu blog http://proatitudine.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am fost saptamana trecuta intr-un spital. M-am speriat de virulenta cu care erau injurati Basescu si ai lui, de catre pacientii care asteptau la coada. Nu am zis nimic, doar am ascultat. Pareau majoritatea mult mai... suparati decat noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici Dumnezeu nu mai poate face nimic, atata timp cat niste milioane de romani l-au votat inca o data pe Basescu!
    Iar Opozitia, doamna Zoe Petre, este inca fantomatica, e in planul secund al planului secund, pentru ca drama nationala este acum pe scena! Si, din pacate, oamenii politici romani nu au viziune, ci traiesc in mic, in limite marunte, chiar si dramele istorice, pentru ca ce se intampla acum in Romania va ramane ca o rana istorica!

    RăspundețiȘtergere
  6. legile FEMOSAN ..... cei de la PDL cu averi vor scapa cu BINE ... numai daca vor imprumuta STATUL pe o peioada de 3 ani fara dobanda cu O TREIME din VALOAREA AVERII prin TERENURI CASE SAU SI LICHIDITATI ... de ceilalti nu mai spun din alte partide ... si asta ptr. a-si reveni MOTORUL AGRIGULTURII ...

    RăspundețiȘtergere