luni, 1 februarie 2010

Onomastikon

Aflu din EVz: "Printre cei care i-au botezat copiii lui Bercea Mondialu’ se numără Theodor Stolojan, (nașul lui Prințișor), Gabriel Diaconu - fostul viceprimar din Slatina, şi fostul prefect de Olt - Nicolae Grădinaru, dar şi magistraţi. Fostul magistrat Maria Huza este naşa lui Judecător - unul dintre cei opt copii ai lui Mondialu’. La petrecerea de botez a fost prezentă şi celebra judecătoare Lidia Bărbulescu. Cele două au fost colege şi prietene apropiate, lucrând împreună la Tribunalul Olt. Apoi, tot împreună, au fost transferate la Bucureşti, una la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cealaltă şefă la Tribunalul Capitalei. Pentru o perioadă, au fost colege şi în Consiliul Superior al Magistraturii, Huza pensionându-se după începerea anchetei DNA împotriva sa. La rândul său, fostul procuror-şef Gheorghe Brenciu a devenit cumătrul clanului Bercea. Magistratul l-a botezat pe Televizor, fiul lui Mondialu’. Brenciu a ocupat funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, apoi a fost avansat procuror-inspector la Parchetul Curţii de Apel Craiova.Printre naşii copiilor lui Bercea Mondialu’ se numără şi Ion Parnică, zis Viliford, capul răscoalei ţigăneşti din Craiova din septembrie 2003."
Măcar fina familiei Băsescu are un nume normal, dar și ea l-a căpătat în scalda cu bani (că n-o fi fost cristelniță cu apă sfințită!)

4 comentarii:

  1. În estimp ce mai fac politrucii PDL în teritoriu?
    Şcoala nr. 1 "Obedeanu", cea mai veche şcoală din Oltenia, tocmai a fost desfiinţată! Printr-o hârtie oficială, ea şi-a pierdut numele şi personalitatea juridică, devenind parte a Şcolii nr. 12 din Craiova, şcoală care poartă numele renumitului cărturar Decebal, rege dac în timpul liber.
    Autorii acestui măreţ act istoric sunt membrii Consiliului de administraţie al IŞJ Dolj, în frunte cu dra Diana Buşoi.
    Care este crima?!
    Şcoala nr. 1 "Obedeanu" din Craiova este o şcoală de patrimoniu. A fost ctitorită de un mare boier filantrop, Constantin Obedeanu, care a ridicat şi o biserică. Este atestată documentar printr-un hrisov domnesc din 26 aprilie 1775, emis de Alexandru Ipsilanti, deci are peste 235 de ani de existenţă neîntreruptă. A fost, timp de 100 de ani, singura şcoală elementară din Craiova. Este a doua şcoală naţională în limba română din Ţara Românească, după cea de la Sf. Sava. Aici au învăţat de-a lungul timpului Tudor Vladimirescu, Petrache Poenaru, Gheorghe Chiţu, Alexandru Macedonski, Eugeniu Carada, Constantin Argetoianu, Gogu Constantinescu, Nicolae Titulescu, dr. Constantin Angelescu, Constantin Nicolăescu-Plopşor ş.a.
    Acestei istorii, mai ilustre decât a multor oraşe din România, îi pun punct, în 2010, prostia, incultura şi slugărnicia unor politruci din PDL.
    Leşinatului argument pro-desfiinţare că şcoala nu mai are destui elevi ( după normele tâmpite ale politrucilor!) i se opun argumentele istoriei, ale culturii, ale valorii patrimoniale, ale bunului-simţ, la urma urmei.
    Şcoala "Obedeanu" există dinainte de 1775, când, de pildă, SUA nu existau ca stat pe harta lumii.
    În loc să se laude cu Şcoala "Obedeanu", să-şi facă reclamă cu ea, să o promoveze, jalnicii diriguitori vremelnici ai Cetăţii Banilor nu găsesc altceva mai bun de făcut decât să o desfiinţeze.
    ------------------------------------------
    http://manatnetwork.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite aşa ies la iveală "structurile de interese" ale "sistemului ticăloşit"... cum le numea odinioară preşedintele Băsescu. S-au cunoscut la o cumetrie. :D

    Domnul Mondialu s-a supărat că a venit presa...

    RăspundețiȘtergere