miercuri, 12 ianuarie 2011

Amintiri din copilărie

Fiindcă trebuie să scriu un text despre Churchill și România, m-am gîndit aseară la acest personaj și mi-am adus aminte de Memoriile lui - una dintre lecturile preferate ale tatălui meu. Eram încă naivă cînd le-am citit, dar îmi amintesc perfect cît m-a impresionat senzația aproape fiizică de suferință amestecată cu umor cu care scrie el despre constrîngerile alianței cu Rusia lui Stalin.
Publiciștii Germaniei lui Hitler, și chiar acesta personal, nu au încetat să cheme Marea Britanie la o alianță "naturală" cu Reichul, și să tune/fulgere împotriva trădării taberei anticomuniste de către englezi. Dacă era după o mulțime de babe de ambe sexe care jelesc la căpătîiul PNL acum, Hitler ar fi cîștigat războiul, iar Anglia ar fi ajuns, Albion ca Zăpada, prizonieră a nazismului anti-comunist.

Un comentariu:

  1. Nu-s istoric, dar imi amintesc ca am citit despre o afirmatie a lui Churchill care, reposandu-i-se ca s-a aliat cu Stalin, a replicat ca daca dracu' a fi inamicul lui Hitler, s-ar alia cu dracu'. Teribila agitatie din mediile portocalii din aceste zile si asa-zisa dezamagire fata de orientarea PNL demonstreaza ca partidul se indreapta in directia buna. Politica de aliante a PNL (chiar daca nu-i pe placul moralistilor carora nu le pute Basescu) are (si) meritul simbolic de izolare a PD si de destramare a oricarei iluzii ca respectiva grupare i-ar mai atrage vreodata pe liberali intr-o constructie comuna.

    RăspundețiȘtergere