sâmbătă, 18 februarie 2012

Ce vă propun,

dragi prieteni, este să ne amintim că guvernul a stabilit data de 10 iunie pentru alegerile locale. Atunci avem un prilej excepțional de a le răsplăti toate binefacerile ultimilor ani. Da, știu, Jos Băsescu! Dar pînă la prezidențiale mai e drum lung, nici parlamentarele nu sînt chiar așa de aproape, în schimb localele aproape că bat la ușă. Vă gîndiți un pic cum le-ar fi drăgălașilor noștri Martori ai lui Băsescu să trebuiască să guverneze o țară, un întreg popor USL? Eu am încercat să-mi imaginez asta, și, să vă spun drept, m-am bine dispus pentru tot week-endul.
Odată cu ziua de 14 ianuarie, România a ieșit din glaciațiunea politică, iar faptul că ne aflăm acum într-o glaciație climatică nu schimbă cu nimic lucrurile. Dacâ vă uitați nițel la lozincile din cele 60 de piețe, veți observa că ne putem opri din discursul anti-PDL: răsună țara de tot ce ne-am ostenit noi să explicăm în ultimul cincinal. Cu mult mai adînc decît că ne-au tăiat jumătate de venit, lumea a priceput cît de anti-democratic, de ciocoiesc și de sfertodoct sîntem conduși de haita asta portocalie. Așa că ne putem opri din polemică. Dacă nu se întîmplă ceva cu totul neobișnuit, putem să nu-i mai pomenim pînă pe 11 iunie de loc: nici Băsescu, nici Toader, nici Anastase sau Udrea - nimic, gata, tot, cum spunea bâiețelul unei prietene cîndva.
În schimb, trebuie să ne apucăm serios de pregătit alegerile: USL să înceapă să-și prezinte candidații, iar noi să vedem dacă ne plac - dar nu cu exigența aceea obsesivă cu care primim orice candidatură prietenă, în vreme ce de cele ale dușmanilor doar ne temem; gîndiți-vă: e mai bun decît alternativa portocalie? Dacă da, ajutați-l.
Priviți în jurul vostru, decideți pe cine convingeți să meargă la vot, ce verișoară sau cumnat bombăne acum, dar riscă să o șteargă la munte sau la mare pe 10 iunie, și începeți munca de lămurire. Amintiți-vă ce înțelept ne mobiliza Băsescu data trecută: nu pot ei fura cît putem noi vota. Știe și el asta, drept care încearcă acum să dezguste lumea de vot. Nu vă lăsați păcăliți. Nu există partide perfecte, există doar partide obișnuite, confruntate cu clanuri de gangsteri. 
Încă odată, încerc să vă înseninez ziua liberă - pînă nu vi-o reglementează energic noul guvern și pe asta. Cum se vor simți oare guvernanții noștri de RIT PORTOCALIU ANTIC și  NEACCEPTAT, în fața a cel puțin 60 de orașe, 41 de județe și o capitală cu șase sectoare USL?

2 comentarii:

  1. Stimata doamna, nu pot sa zic decit "Doamne-ajuta!"
    Aveti dreptate! "Nimic, gata, tot". Asta daca nu FURA, la modul cel mai propriu cu putinta!
    O sa spuneti, poate, ca "atita le trebuie, a doua zi se vor trezi cu toata tara in cap!"
    V-as raspunde: nu si daca vor sti sa arunce, din nou, vina pe noi.
    Vor da, masiv, pomeni electorale. Au de unde! Iar dupa alegeri, noi vom spune, aruncind vina unii pe altii: "iata, romanii sint prosti, au pus iarasi botul!". DE-AIA s-au salvat astia.
    Asa incit, batalia va fi nu pentru cistigarea alegerilor, ci pentru preintimpinarea sau limitarea proportiilor fraudarii lor. Si, cu certitudine, trebuie sa ne pregatim PENTRU RENUMARAREA VOTURILOR SI VERIFICAREA CNP-urilor!
    P.S. Se vorbeste ca, pentru a reveni in parlament, USL-ul pune niste conditii. Nu stiu de ce, dar nu e foarte clar care sint acelea.
    Oricum, as sugera sa se adauge inca una:
    "In termen de MAXIM o luna de zile, sa se solutioneze cazurile, DOVEDITE, de frauda de la alegerile anterioare si sa se pronunte sentintele definitive in aceste cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sună frumos dar lucrurile nu par atât de simple cum sugeraţi :)

    RăspundețiȘtergere