Din blogul Miliției Sprituale aflăm că,
în vara anului 2008, PDL se ocupa, printre altele, cu alcătuirea unui guvern din umbră. Cabinetul-fantomă era alcătuit din comisii departamentale ale căror membri fuseseră desemnați de către conducerea superioară de partid a democrat liberalilor. Comisiile astea urmau a elabora pentru fiecare domeniu în parte, strategia politică și programul de guvernare. La comisia de Apărare, o regăsim în epocă pe duduia cu nume de mijlocaș la închidere, uneori chiar fundaș central, Mireille Rădoi – șefă de promoție a Academiei Naționale de Informații a SRI în 1996. Lector universitar la SNSPA și ANI, duduia Mireille s-a confirmat azi, 16 Noiembrie 2010, pe postul de director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București. Numai că în dicționarul PDL al termenilor democratici, „a câștiga” = „a primi”. Se pare că doamna expert independent în probleme de securitate (titulatură pe care o arbora cu mândrie prin 2008 într-un interviu acordat BBC) a avut informații foarte bune privind acest post gras remunerat, din moment ce a candidat la sigur Propunerea de candidatură a stat în pixelul albastru al ministrului Funeriu, cel care îl demisese în urmă cu doar câteva săptămâni pe fostul director BCU, Mircea Regneală – o biată somitate în științele biblioteconomiei și informației (!)
Nu știm ce legătură există între cei doi pdl-iști, Mireille și Daniel, dar cert e că avem de-a face cu unul dintre transferurile anului în materie de clientelă politică – un fel de Al-Hilar portocaliu. Intelighenția băsistă și-a găsit un nou punct strategic din care să apere cu cerbicie „reforma” statului, cucerind cel mai bengos loc de susținut conferințe din București! Se pare că ministrul Educației, cunoscut și ca Daniel Fahrenheit, a crescut-o cu un grad pe Mireille, re-încălzind astfel supa clientelară lăsată rece de madam Vergu.
Să vedem acum, la închiderea ediției, dacă Biroul Concursuri Ușoare (BCU) va crește volumul „relațiilor comerciale” pe axa Boteanu – Coacăzelor? Prietenii editurii Tritonic știu de ce! [una din condițiile de înscriere în concurs stipulată în Ordinul ministrului Funeriu Nr. 5385/06.10.2010 era și aceea – surpriză! – de a avea cel puțin 3 ani vechime într-o editură (art. 2, lit. „J”)]
This entry was posted in
Cuvantul Militiei. Bookmark the
permalink.
Stimata doamna Petre,
RăspundețiȘtergereconform Legii bibliotecilor, directorul general al BCU trebuie sa aiba cel putin gradul didactic de conferentiar universitar.
Problema nu este aceasta, ci felul josnic in care s-a desfasurat concursul. Mai detaliat apare aici: http://www.kamikazeonline.ro/2010/11/a-nnebunit-pedeleu-si-a-pus-om-pe-blat-pina-si-la-bcu/
Credeti ca s-ar putea mobiliza profesorii, societatea civila etc. ca sa protesteze impotriva acestei samavolnicii?
Stimată doamnă Petre,
RăspundețiȘtergereConstat - deloc surprins - că jigodismul Ăstora-De-Acum este doar un diagnostic pasager în evoluţia lor spre demenţa supremă. Din postura de pesimist declarat, aşadar iremediabil, eu, unul, nu mai văd niciun reper de întremare. Rămân, pe mai departe, un intrigat, scârbit, impacientat şi consternat cetăţean român. Întrebarea rezonabilă ar putea suna aşa: ,,Până când, totuşi?'' Dumneavoastră ce ziceţi?