marți, 3 august 2010

Frunză verde, de dai, n-ai

Ce aveți, fraților, taman cu dna Ministru al Turismului și Dezvoltării etc.?
De ce să-și dea demisia, sau, mai rău, să-i fie dată, ca să zic așa? Ce a făcut dînsa atît de special, de singular, de neobișnuit, pentru ca, singură, să suporte azi mînia populară? A cheltuit aiurea banii publici? Corect, dar dl. Videanu ce face? A dovedit că nu se pricepe neam, nici la Turism, nici la restul? Corect, dar dl. Fune(b)riu se pricepe oare mai bine la învățămînt? Se situează ea foarte departe de litera, și încă și mai departe de spiritul legii? Dar marele nostru constituționalist, dl. Boc, cu ce e mai breaz? Aud?
Și atunci - de ce? Sînteți geloși pe dna Udrea că are pantofi de marcă și poșetă Louis Vuitton? Că n-o să cred acum că e singura din România care e dispusă să dea între 5 și 10 mii de euro pe o geantă, duceți-vă la magazinul Calea Victoriei de pe Calea Victoriei și o să vedeți că nu a dat încă faliment (deși tot nu pricep de ce, că o persoană care are bani de dat acolo are și bani pentru un blitz-voiaj la Paris, și poate face chiar o mică economie. Mă rog, treaba lor, poate că le convine să se știe și la București că au bani de aruncat).
Sînteți sexiști, asta e, și vă plac bancurile cu blonde. Eu nu am cum adera la nici unul dintre aceste două puncte de vedere, genul meu nu poate fi pus sub semnul întrebării mai mult decît trcuta mea culoare de păr, cît se poate de blondă. Și nu din cutie, ca a doamnei în cauză: blond natural, cel mai autentic, ca străbunica austriacă cu care mi s-a spus mereu că seamăn. Așa că desfid pe oricine mă citește să probeze că, din toată șleahta aia de miniștri și ministrese, singura care a încălcat legea, singura care a aruncat iresponsabil cu banii publici pe geam, singura care a sfidat opinia publică, singura care azi nu mai merită să fie ministru, după ce a meritat pînă ieri să fie, în cei aproape doi ani și patru guverne jum'ate pe care le-a fericit cu prezența-i : singura a cărei demisie o cerem, o vrem, o impunem, o considerăm salvatoare pentru națiune!
Na, că v-am prins!

2 comentarii: