duminică, 15 august 2010

Cea mai mare tâmpenie economică a tuturor timpurilor” EXCLUSIV - Gandul

Dacă se mai îndoia cineva că sîntem conduși de Șoimii Patriei Ceaușiste, iată dovada:

Cum arată „cea mai mare tâmpenie economică a tuturor timpurilor”, creaţia Ministerului de Finanţe. PDL-istul Ionuţ Popescu caută un idiot în Guvern - EXCLUSIV - Gandul: "Nu mi-a venit să cred. Am crezut că poate e vorba despre dividende şi aţi interpretat voi aşa. Dar am verificat, am citit proiectul de rectificare pe site-ul Ministerului de Finanţe şi, din nefericire, se confirmă. Este cea mai mare tâmpenie economică pe care am văzut-o şi nu credeam că voi vedea o asemenea lege, cât timp voi trăi. Nu poţi impune unei companii unde statul nu e unic acţionar, cum este cazul Romgaz, unde este acţionar minoritar Fondul Proprietatea, să doneze bani din profit. E, practic, un furt în toată regula, pentru că, în felul acesta, acţionarii minoritari sunt clar prejudiciaţi. Care mai este atunci rostul dividendelor, al firmelor, în general? Dacă se creează acest precedent, atunci toţi acţionarii, de la orice societate comercială, fie ea cu capital de stat sau privat, ar trebui să îşi permită să ia din profit prin donaţii. Şi atunci, toate firmele ar trebui să se transforme în ONG-uri, fiindcă asociaţiile nonguvernamentale lucrează pe bază de donaţii. Legea aceasta este clar anticonstituţională. Este şi împotriva oricărei reguli economice şi sunt convins că nici FMI nu o va accepta', ne-a declarat Ionuţ Popescu.

'Dacă vor să doneze, să-şi doneze casele şi limuzinele, nu banii care li se cuvin acţionarilor!'

Popescu a spus că, dacă legea va trece de Guvern şi de Parlament, o va ataca în Justiţie, uzând de toate posibilităţile legale. 'Nu îmi pun problema unor consecinţe politice, nu e prima dată când am alta poziţie decât membrii Guvernului - vezi comasarea companiilor din energie. Dar nu cred că ministrul Vlădescu cunoaşte această prevedere, a donaţiilor. Cel care a gândit-o este idiot', a mai spus Popescu.

Directorul Fondului Proprietatea îi critică şi pe omologii săi de la companiile de stat care, conform proiectului legii de rectificare, vor fi obligate să facă donaţii din profit către bugetul de stat: 'Reacţiile lor dovedesc cât sunt de incompetenţi. Cum să accepte un asemenea jaf? Dacă vor să doneze, să-şi doneze casele şi limuzinele, nu banii care li se cuvin acţionarilor!'

Gherghina, secretar de stat la Finanţe: 'Noi nu-i obligăm'. Popescu: 'E o şmecherie ieftină'

În replică la declaraţia directorului Fondului Proprietatea, secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Gheorghe Gherghina susţine că măsura donaţiei nu este o obligaţie, ci o posibilitate lăsată la latitudinea acţionariatului acelor companii. 'Noi nu obligăm pe nimeni să doneze. Este la latitudinea AGA companiilor. Dacă vor hotărî că pot dona, vor dona, dar noi nu obligăm pe nimeni să o facă', ne-a declarat Gheorghe Gherghina.

În contra-replică, Ionuţ Popescu spune că e vorba de o 'şmecherie ieftină'. 'Nu faci o lege cu posibilităţi. Mai ales, nu faci o construcţie bugetară, bazându-te pe bani pe care nu ştii sigur că îi ai. Asta cu faptul că nu există obligaţia, că acele companii pot face donaţii, e o şmecherie ieftină. Revenim la ce spuneam înainte. În acelaşi fel, acţionarii majoritari de la orice companie pot decide donaţii, prejudiciindu-i pe acţionarii minoritari'.

Donaţii de aproape un miliard - doar de la Electrica, Romgaz şi Loterie

Proiectul primei rectificări bugetare din acest an prevede că Electrica şi Romgaz vor dona la buget câte 400 milioane lei, iar Loteria va dona 74 milioane lei din profitul anilor precedenţi şi vânzări de active, iar firmele subvenţionate şi cu pierderi anterioare, dar care înregistrează profit în 2010, vor repartiza profitul pentru acoperirea acestor pierderi.

Documentul stabileşte că operatorii economici cu capital majoritar de stat pot dona la bugetul de stat, în cursul anului 2010, sume neutilizate până în prezent, aferente anilor precedenţi, reprezentând surse proprii de finanţare, constituite din profitul anilor precedenţi, din sume rezultate din vânzarea activelor şi participaţiilor deţinute la filiale, precum şi sume din cota de 35% din preţul tonei de ţiţei extras şi al gazelor naturale livrate, care este folosită de companii pentru modernizarea producţiei.

- Sent using Google Toolbar"

3 comentarii:

  1. La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor purtători ai Sfântului Nume al Maicii Domnului, Maica Marie !
    RUGACIUNE:
    Prea Binecuvantata Stapana, Pururea Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce ai anscut pe Dumnezeu Cuvantul mai presus de fire, pentru mantuirea noastra si Te-ai aratat ca o mare a darurilor Dumnezeiesti si rau pururea curgator al minunilor si reversi bunatati celor ce cu credinta alearga catre Tine!
    Cazand inaintea Chipului Tau cel Minunat, ne rugam Tie prea buna Maica a Iubitorului de oameni Stapana! Revarsa asupra noastra milele Tale cele bogate si grabeste a implini rugamintile noastre pe care le aducem Tie Grabnica ajutatoare care ne sunt de folos, mangaiere si mantuire pentru fiecare randuindu-le.
    Cerceteaza cu harul Tau Prea Milostiva Stapana pe robii Tai si daruieste celor inviforati liniste, celor legati slobozire si pe toti mangaie, care sunt intristati de felurite necazuri!
    Izabaveste, Prea Milostiva Stapana, toate orasele si satele de foamete, de boale, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, si de orice alta nenorocire sau pedeapsa vremelnica sau vesnica, indepartand, prin indrazneala Ta de Maica, toata mania lui Dumnezeu!
    Slobozeste pe robii Tai de slabanogire sufleteasca, de tulburarea patimilor si a caderilor in pacat, ca fara impiedicare, vietuind in veacul acesta, intru toata buna cinstire a Ta, sa ne invrednicim de vrednicile bunatati prin Harul si iubirea de oameni ale Fiului Tau si Dumnezeului nostru, caruia sa cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de Inceput al sau Parinte si cu Prea Sfantul Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor! Amin!
    http://www.youtube.com/watch?v=D00g_6ae_WA&feature=player_embedded
    Doamne Ajută !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    As fi interesat de un link-exchange intre famouswhy.ro , motruinfo.ro si blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email (va rog precizati linkul dvs) pe admin@motruinfo.ro

    Cu respect,
    Ursu Radu

    (Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ar fi singura tampenie a lor ar fi fost extrem de bine.
    Dar sa nu uitam ca sunt multe informatii despre Traian Basescu. Cine este, ce a facut si care-i este trecutul lui Basescu? Ele trebuie mediatizate in permanenta.

    RăspundețiȘtergere