miercuri, 26 mai 2010

Cancerul

Și totuși, doamnelor și domnilor, UNDE SÎNT BANII? E vorba de un mizilic de 18 MILIARDE EURO. unde s-au topit? Cînd în primele luni ale lui 1990 guvernul provizoriu fesenist a făcut praf 2 MILIARDE de dolari, măcar i-a prăpădit ca să ne mituiască: salarii (mai mult pentru mineri, dar în fine, ale noastre nu au scăzut, și am avansat - ceea ce nu mai credeam de mult), părțile sociale, apartamentele la bloc cumpărate pe te miri ce, universități reînființate (cam aiurea, dar le-au înființat, nu le-au comasat. Desigur, și venirile succesive ale minerilor în București au costat ceva, dar au economisit, pe de altă parte, și la primele pentru polițiști, și la ADP cu plantatul de flori. N-o să mă apuc eu acuma să-l laud pe dl Iliescu, n-am ajuns atît de isterizată de actualul președinte (încă?), dar trebuie să recunoaștem, cînd a cheltuit d-sa un ban, am simțit mulți dintre noi. Acuma, cînd dl. Băsescu și scamatorii lui au făcut să piară ca un fum - iar zic: 18 MILIARDE DE EURO din ianuarie 2009 pînă în mai 2010 - or fi simțit un ministru-doi și consoartele, dar nouă ne-au golit buzunarele: 11 zile lucrate și neplătite, ca să nu mai aduc aminte de căsăpirea sporurilor, de neplata sistematică a sumelor datorate - în cîte județe, vă rog frumos, nu s-au vărsat banii de la casele de sănătate la medicii cărora, prin contract, trebuiau să li se onoreze prestațiile? Universitatea mea e falimentată de faptul că a avansat sumele contractate cu Ministerul Educației - aproape 30 de milioane de euro - și nu i-a primit înapoi nici acum. Singura instituție universitară căreia i s-au returnat banii, pe vremea dnei ministru Andronescu, este Politehnica din București (așa e că singuri nu ați fi ghicit?)
Și ăsta e abia începutul! Urmarea e cu mult mai sinistră.

Așa încît, atunci cînd l-am auzit pe Traian Băsescu cum rostește cu ură viscerală fraza prin care definea salariile bugetarilor, pensiile și ajutoarele sociale - adică pe noi toți - drept CANCER, mi-a venit să arunc cu televizorul după el.
Mult mai tîrziu, mi-am dat seama că și el, și liota lui portocalie, sînt tot bugetari. Ăsta cancer mai zic și eu!

Ion Barbu, Cațavencu de azi, 26 mai. 

2 comentarii:

  1. Cum văd mufa Băsescului pe sticlă, altceva decât : PIEI SATAN !… nu vreau rosti, trăsnească-l de alcoolic şi trădător de neam şi ţară !!!

    Una bucată canalie, Sorinache Frunzăverde, voievodul aidoma securistului de la Anvers, Băsescu, CARE NU E PREŞEDINTELE ROMÂNILOR ci, un cioflingar, CAPO DI TUTTI CAPI, trăsnescă-l, vandalizează şi calcă-n picioare tot ce are chef…
    PD-L, partid la putere, face legea, o lege a bunului plac. Legea vine vorba, că-n România sub stăpânirea Băsescului NU MAI EXISTĂ LEGE! Există însă Naşi, Capi. Capo di tutii Capi, desigur, Tr Băsescu. Urmează Capi din judeţe, pardon, feude, voievodate…
    Ete-l şi pe Sorinache Frunzăverde, zis “Ayatollahul”, voievod de Caraş-Severino, chitit să vandalizeze tot ce-a mai rămas întreg din judeţ….
    TzuicăMan, Frunzăverde, NU se teme nici de Dictatorul Băsescu, iar aşa zisele instituţii ale Statului, fac sluş la uşa * Împărăţiei * mnealui, doar e pretenar cu buldogul… :
    Fostul Ministru al Mediului şi Turismului, Frunzăverde, colaborează, impune, dispune şi-are largul concurs al primarilor PD-L la … di tăti. Doar e * Împărat * ce naiba! Ce contează că a reuşit * performanţa * de-a aduce Caraş-Severinul între primele 5 judeţe din România LA SĂRĂCIE ! Afacerile să meargă… cele personale.
    http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/26/ayatollahul-frunzaverde-e-chitit-sa-vandalizeze-caras-severinul/

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja situaţia devine tot mai dezgustătoare. Şi oricâtă voinţă de rezistenţă ar avea cineva ajunge la limita puterii. A puterii de a înţelege şi a puterii de a reacţiona. Singura noastră şansă este greva generală. Poate astfel vom afla şi ce s-au întâmplat cu banii şi cum pot fi ei recuperaţi. Şi de la cine. Dacă greva va fi un eşec cred că putem deja să ne gândim la dezastru...

    RăspundețiȘtergere