vineri, 14 mai 2010

Fundamentalismul sado-maso

De cînd ne-a anunțat dl. Băsescu că ne amputează ba un trimestru de salariu, ba o șesime de pensie, urmăresc cu mare atenție comentariile mai mult sau mai puțin anonime ale apologeților săi, și constat cu stupoare că aproape niciunul dintre ei nu a amuțit. Dimpotrivă, parcă sînt mai volubili ca oricînd, explicîndu-ne, doct, ca tot felul de chestii sînt nesustenabile, că bugetarii, cum zice și dl. președinte, ar trebui stîrpiți, iar pensionarii - aici citez cu mare grijă de la dna Tatoiu - sînt în proporție de 60% niște hoți, Mai mult, 100% își merită soarta fiindcă l-au votat pe Iliescu. Doamnă, calmați-vă, ăia cu Iliescu sînt oale și ulcele, ăștia sînt votanții lui Băsescu!

Dincolo de micile inadvertențe de acest fel, rămîn încă și mai uimită decît pînă mai ieri de fidelitatea nestrămutată cu care acești autori de ode pentru Băse își află inspirația în chiar inițiativele catatrofale ale idolului lor. Că l-au lăudat odinioară pentru anticomunism, uitîndu-i cu grație biografia, pe apă și pe uscat; că l-au iubit pentru lupta contra corupției, făcîndu-se că nu știu nici cum e cu flota, nici cum e cu casele (cînd deosebirea față de Năstase patru case e doar că Năstase le cumpăra și Băsescu le vindea altora); cînd l-au pupat că i-a făcut de tîmpiți și le-a spus verde în față că preferă chelnerii și tinichigii, că rîde de ei mînzește ignorîndu-le opera, în vreme ce ei îl adoră exact pentru umilințele la care îi supune - și atîtea altele, am încercat de-a lungul acestor mult prea mulți ani să înțeleg, chiar dacă nimic nu m-a putut opri de la dezaproba constant și cît am putut de sonor. Dar să aflu acum cît e de salutar că dl. Băsescu "reformează" sistemul luînd pîinea de la gura bătrînilor, ca să nu ia banii datorați pentru asigurările sociale și de sănătate de clienții săi preferați, mă lasă pur și simplu cu gura căscată.
De 18 luni tot aud că va fi reformată administrația centrală și locală. Cînd a anunțat dl' Boc în ianuarie 2009 că va reduce personalul bugetr pe loc, imediat, am spus împreună cu alții că nu e bine așa, că ar trebui să se gîndească întîi de trei ori și pe urmă să taie odată. Nu s-a întîmplat nici una, nici cealaltă - doar fondurile de cercetare au dispărut și normele profesorilor au crescut, că așa cred subinginerii, că profesorii stau degeaba. Acum, aplaudacii vin și ne spun că dacă taie 15% din pensii înseamnă că reformează instituțiile statului: de la STS de ce nu taie nimic?
Asemeni dr. Mincu, care ne explica pe vremuri că mîncăm prea mult, aceste babe băsesciene de ambe sexe, excitate de cinismul afișat al prea iubitului conducător, ne explică ce bine și ce frumos e să instituie curbe permanente de sacrificiu. Le doresc, cum îi ura lui Ceaușescu pe vremuri unul dintre copii mei, să-și facă un județ, ei cu Băsescu, cu Boc și cu Funeriu, cu EBA și cu toate neamurile lor, iar pe noi să ne lase să mai trăim măcar nițel înainte de a muri.

6 comentarii:

 1. Păunescu şi Vadim erau mici copii.

  RăspundețiȘtergere
 2. parlamentul Consuma resurse !!! guvernul coordoneaza....!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ca să ştiţi ce vă aşteaptă! M-am trezit astăzi cu contul de FACEBOOK şters pentru că aveam link spre blogul de pe Wordpress unde se află ultima postare despre criză şi sistemul Băsescu. Cheliosul şi oamenii lui au înnebunit!

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu una nu ii vad deloc bine in viitor, nici pe ei nici pe idolul lor. Romanii sunt toleranti pana le iei bucatura de la gura lor si a copiilor lor. Cat despre Tatoiu, ca doamna nu pot sa-i zic...asa o persoana jenanta si cu impresii...intrece cu mult nivelul de jos al penibilului. Nu doar in asta ci in multe altele. Si acum imi amintesc cum se lauda ca ea s-a dus in invatamant ca sa nu ajunga in fabrica. Halal vocatie! Si pe urma dadea lectii de sus la profesori - ca sa nu mai spun ca a fost o intreaga tevatura cand si-a scapat copilul de sub control si respectivul refuza la 11 ani sa mai vorbeasca cu ea. Mda, halal pedagog! Altfel flutura toata ziua diplome de doctorat in pedagogie. In esenta insa e varza.

  RăspundețiȘtergere
 5. Solutia Base/Boc/EBA si care mai sunt pe la conducere este clara, unul din patru din aceasta tara trebuie sa dispara.
  Cum?
  Ori pleaca, ori vor avea parte de o moarte lenta si sigura. Unii ar fi bine daca s-ar sinucide.
  Cei care supravietuiesc, vor avea un singur obiectiv:
  Sa plateasca datoriile !

  Mai traiti?
  Daca DA,
  Haideti pe 19 mai si intrebati-va conducatorii:
  Traiti Bine?

  19 MAI - Soseste ziua Socotelilor !

  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 6. Exista alternativa la administratia Boc/Basescu (de altminteri amatoare si plina de galme)? Geoana? Antonescu? Romania nu are actualmente clasa politica formata din profesionisti. Doar un mare grup de amatori, cu trecut mai mult sau mai putin discutabil, o increngatura de interese si santaje. Comentariul dnei Zoe Petre nu contine nici o propunere concreta la iesirea din criza curenta.

  RăspundețiȘtergere