sâmbătă, 1 decembrie 2012

Din discursul Președintelui PNL, Crin Antonescu, la Arad, 30 noiembrie 2012


“Bună ziua, dragi prieteni din Arad!
Vă mulțumesc pentru că sunteți aici, în ciuda ploii și vă mulțumesc pentru că n-am văzut nicăieri atât de mult tricolor. Pentru mâine, La mulți ani România! Și nu e nicăieri mai mult tricolor pentru că nicăieri mai mult decât în aceste părți ale României nu se prețuiește ceea ce ne-a dat mai de seamă istoria: posibilitatea, șansa, destinul de a trăi împreună, în aceeași țară, toți românii.

Dumneavoastră sunteți, poate dintre toți românii, cei care îndrăgiți cel mai mult România, identitatea ei, unitatea ei și, în același timp, îndrăgiți cel mai mult Europa. De aceea este locul în care să vă spun, în numele Uniunii Social Liberale, cea mai mare minciună, cea mai mare diversiune a lui Traian Băsescu și a PD-ului este aceea că Uniunea Social Liberală vrea să îndepărteze România de Europa. Este o minciună. Uniunea Social Liberală, partidele care o alcătuiesc, sunt partide care au lucrat, mai mult decât Băsescu, pentru ca România să fie azi în NATO și în Uniunea Europeană și această realitate nu se va schimba, pentru că noi, Uniunea Social Liberală, nu concepem o Românie în afara Uniunii Europene, în afara NATO, în afara lumii occidentale civilizate. Noi cei din Uniunea Social Liberală, ca și dumneavoastră, prețuim, înainte de toate, libertatea și valorile occidentale pentru România.

Deosebirea este că noi, ca și dumneavoastră, vrem ca în Europa să existe o României în picioare, o Românie demnă, o Românie respectată.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu