vineri, 15 octombrie 2010

APEL

Am primit următorul APEL, la care am aderat imediat. Îi rog pe toți prietenii care iau cunoștință de acest apel și sînt de acord să adere la el să transmită datele necesare (nume, prenume, functia) colegei și prietenei Afrodita Iorgulescu, inițiatoarea apelului, la e-mail: afrodita@ase.ro .

APEL
Noi, subsemnaţii, ne solidarizăm cu doamna învăţătoare Cristina Irina Anghel din Caracal, care se află de mai multe zile în greva foamei în semn de protest faţă de nerespectarea legii 221/2008, în vigoare (Legea nr. 221/2008 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ).
Um om care nu îşi respectă cuvântul dat nu are dreptul să ceară să fie respectat de alţii.
Iar un om care încalcă o lege este pasibil de pedeapsă.

Dar un stat care nu respectă legea pe care chiar el a făcut-o, ce fel de stat este ?

O lege trebuie respectată de stat în primul rând, ca apoi să fie respectată de cetăţeni. Iar dacă o lege este imposibil de respectat (adică de aplicat), atunci ea trebuie imediat abrogată, nu lăsată în vigoare.

S-a negociat mult, la diferite nivele, cu privire la diverse aspecte materiale, dar parcă am uitat de principiile cele mai simple cum ar fi acela că un cuvânt dat şi o lege trebuie respectate. Aceste lucruri ne sunt amintite azi de doamna Anghel.

Cerem statului român (preşedinţie, parlament, guvern) să respecte principiile, să respecte legile. Şi o rugăm pe doamna Anghel să iasă din greva foamei; vom găsi împreună alte forme de luptă.


Urmează lista semnatarilor:

Afrodita Iorgulescu, profesor univ., A.S.E.
Sergiu Rudeanu, profesor univ., Universitatea din Bucureşti
Dragoş Vaida, profesor univ., Universitatea din Bucureşti
Zoe Petre, profesor univ., Universitatea din București.

2 comentarii:

  1. Cinste celor capabili sa apere un principiu si in deosebi dnei invatatoare Cristina Anghel.
    NU!nedreptatilor si infometarii fortate!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://lilick-auftakt.blogspot.com/2010/10/lectia-de-solidaritate.html

    RăspundețiȘtergere