joi, 15 iulie 2010

Muzeu virtual

Caricaturistul ploieștean Nicolae Ioniță, a avut - in urmă cu 10 ani - ideea de a propune prietenilor si colegilor săi graficieni de pe planeta Pamînt, să-l portretizeze pe Caragiale, gîndindu-se la acea vreme - cînd se implineau 150 de ani de la nașterea dramaturgului - să organizeze o expozitie cu lucrarile care-i vor parveni.


Succesul neasteptat al acestui demers l-a determinat pe Ioniță sa le propună colegilor lui si alte personalitati ale culturii românești in general si ale literaturii in special, ajungînd pînă azi sa strîngă peste 1500 de lucrari de la peste 127 de artiști. A colectionat și editii rare ale operelor lui Caragiale, Eminescu, dar și ale altor scriitori români.

Așa s-a deschis, la Ploiesti, primul muzeu virtual din Romania,

MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC

la adresa web

http://www.personality.com.ro

Muzeul, pentru care s-a strans material in ultimii zece ani, pune in valoare lucrarile a peste peste 1.500 de artisti plastici din 127 de tari.

Pentru inceput muzeul va avea deschise 150 de sali de expozitii (pagini web) urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa creasca la peste 1.000.

Vizitatorii vor putea admira portrete, ilustratii, caricaturi, comentarii grafice si tot ceea ce pentru un artist plastic strain poate inseamna ROMANIA prin ceea ce are ea mai semnificativ: personalitatile representative ale neamului romanesc.

Vor fi aduse in atentia vizitatorilor cele mai importante 250 de personalitati nationale asa cum au fost ele receptate de unii dintre cei mai importanti artisti plastici din lume, fara prejudecati si fara pareri preconcepute.


Va invitam sa nu ocoliti

COLECTIA CARAGIALE, cea mai mare colectie din lume de portrete ale unei personalitati a culturii universale, pentru prima data pusa in intregime la dispozitia celor interesati la adresa web

http://www.personality.com.ro/caragiale.htm

Muzeul ofera pentru achizitie, in paginile ANTICARIAT, exponate rarisime, dintre care unele nu pot fi gasite in nici un alt loc din lume. In acest sens va propunem in primul rand anticariatele CARAGIALE si EMINESCU (la adresele web

http://www.personality.com.ro/car_antic_1.htm si
http://www.personality.com.ro/emin_antic.htm )

MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC este un web site cu mii de imagini. Daca computerul dumneavoastra este mai vechi, cu resurse limitate, este posibil ca multe din aceste imagini sa nu se deschida.


Vizitati MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC: un proiect cultural proiectat, realizat si finantat de caricaturistul ploiestean Nicolae Ioniță.

INTRAREA LIBERA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu