marți, 10 iulie 2012

PE SCURT

MĂ SIMT CA ÎN  '96.

10 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din eroare, am șters comentariul cam agresiv al unui DRAGOS, care mă mustra că am scris că îl detest pe Basescu si ma întreba cum mă împac cu Ponta sau cu Antonescu. Pe dl Ponta nu-l cunosc personal, si nu cred în rumoarea care îl priveste pînă ce nu-mi spune un specialist din domeniu că a vazut altceva decîit două scanări vopsite cu galben; în privința lui Crin Antonescu însâ, pe care îl cunosc, repet că a fost unul dintre studenții mei străluciți.

    RăspundețiȘtergere
  3. Zau daca inteleg ce 'specialist in domeniu' trebuie sa existe ca sa constate ca doua texte sunt identice. Vi-l recomand pe nepotul meu din clasa a treia, care stie suficient de bine sa citeasca, astfel incât ne poate da un verdict. In al doilea rând A EXISTAT un verdict, si acela a fost de plagiat primar. Aaaaaa......comisia era pedelista...Si uite asa tot infiintam si desfiintam comisii pâna când se va 'reusi' infiintarea uneia care sa zica: nu domnule, n-a plagiat! Apropo, va simtiti confortabil intr-o tara in care trebuie infiintate si desfiintate comisii care sa cerceteze un plagiat vizibil si de pe Luna, dar in care, in acelasi timp,un presedinte poate fi suspendat in termen de 48 ore fara avizul niciunei comisii? In al treilea rând, dupa cum bine va faceti ca nu observati, Ponta nu a spus niciodata ca lucrarea de pe internet nu-i apartine.


    Crin Antonescu a fost student stralucit? Sunt curios, a ramas sau nu repetent?, ca sa-mi dau seama ce inseamana 'student stralucit'. Si inca ceva: 'cam agresivitatea' studentului dumneavoastra stralucit, care are impertinenta sa puna la colt intreaga Europa civilizata pentru ca nu e de acord cu puciul lui, observ ca va e pe plac.


    Ah da, in legatura cu 'cam agresiv'.... imi cer scuze daca niste intrebari legitime inseamna 'agresivitate'. Probabil sunteti mai familiarizata cu 'diplomatia' celor de la Antena 3, care te lasa sa bati câmpii ore in sir cu singura conditie de a lovi in Basescu.

    Deja intuiesc.....o sa stergeti din greseala si comentariul asta 'agresiv'....c-asa-i la USL!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu întrebările, epitetele sînt agresive. Cît privește pretinsa dv, nelămurire cu privire la studenția dlui Antonescu, repet: a fost un student strălucit, care s-a lăsat deliberat repetent un an ca să poată fi repartizat împreună cu soția, care era cu un an mai mică. Se vede că nu ați apucat dulcea vreme a repartițiilor guvernamentale.
      Cît despre definirea unor acte politice recunoscute de curtea constitutională drept legale si conforme cu constitutia, vă rog să verificați sensul termenului "puci". La USL cultivăm exprimarea corectă.

      Ștergere
    2. "Puci = Lovitură de stat violentă, provocată de un grup de complotiști".

      Gata. Am verificat si consider ca am dreptate atunci când ii numesc 'pucisti'. Desi nu era nevoie sa verific, intrucât si eu incerc sa ma exprim corect, desi nu sunt 'de la USL'.

      "Cît despre definirea unor acte politice recunoscute de curtea constitutională drept legale si conforme cu constitutia" - ma intreb daca si Curtea Constitutionala a Germaniei a recunoscut actele la fel de 'legale' ale lui Hitler. Nu stiu daca Antena 3 v-a informat, dar taman chestiunea asta cu "Curtea Constituitionala" a calcat pe nervi partea civilizata a Europei. Aaaa....au fost dezinformati de Basescu, nu-i asa? Ca pe asta se bazeaza Europa atunci când emite proteste, pe ceea ce vorbeste cu Basescu la telefon.

      Foarte interesant...a ramas repetent in mod voit....si inteleg ca dumneavoastra apreciati un asemenea gest...pe lânga faptul ca tinzi sa-ti transfomri vointa in obicei (ceea ce la Antonescu chiar s-a intâmplat), mai e o chestiune: in termeni fotbalistici asta se cheama 'blat'. Eu am terminat Chimia in 1991...nu mai erau repartitii, asta asa e. Nu cumva incepeti sa faceti cam prea multe compromisuri in legatura cu valorile dumneavoastra morale ca sa-i aparati pe acesti ... 'pucisti' (daca nu va convine termenul, poate imi dati dumneavoastra o idee)? Si apropo de compromisuri: comisia aceea care l-a scos pe Ponta 'plagiator' este chiar asa, pedelista pe de-a-ntregul? Chiar e nevoie de avocati ca sa constate un plagiat tip copy / paste (aaaa...ar fi fost nevoie, daca ar fi existat un plagiat finut, daca ar fi fost plagiate idei, chestiuni de nuanta imposibil de dovedit de catre un neavizat)? Atunci când esti intrebat cât fac unu si cu unu nu e nevoie sa fi facut Facultatea de Matematica sa stii ca fac doi. Sau 10, in caz ca baza de numeratie e doi. Chiar e nevoie de largirea ei? De desfiintarea ei prin publicarea deciziei in Monitorul Oficial in mod ultra-rapid? De mutarea 'cazului' unei comisii din subordinea Ministerului Educatiei? Când Ponta e prim-ministru? Nu vi se pare ca exista pe undeva un foarte marunt conflict de interese? Sau iar o sa ma trimiteti la dictionar sa vad ce inseamna 'conflict de interese'? Bine ca nu ma trimiteti la Antena 3, sa-mi explice aia ca un plagiat nu e asa mare lucru, l-au facut si altii!

      Doamna profesoara....va respect si asta asa va ramâne (imi cer scuze daca v-a deranjat tonul primului mesaj) indiferent cum veti decide sa actionati pe viitor, dar ma gândesc si eu .. asa.... ori asteptarile mele erau altele, ori experimentul psiho-social Antena 3 este unul deosebit de reusit....

      Ștergere
    3. Dacă m-ați respecta cu adevărat, nu m-ați considera "victima" unui experiment televizat. Eu vă mai spun o ultimă dată: reflectați mai puțin superficial, și veți vedea că nu e chiar așa cum vi se pare acum. Un președinte care se confundă cu guvernul și cu parlamentul - ca să nu mai vorbim de alte instituții mai puțin vizibile - nu are temei politic sau moral să reclame neconstituționalitatea unui vot al parlamentului.

      Ștergere
    4. Doamna profesoara, da, va respect cu adevarat! Totusi chiar nu inteleg cum puteti trece cu vederea toate abuzurile din ultimele saptamâni care aduc extrem de bine cu un puci militar, chiar daca fara pac-pac, tancuri si trupe in strada. Sa fie ura fata de Basescu asa mare? Considerati ca Basescu s-a confundat cu guvernul (alegatia ca s-a confundat cu parlamentul n-o vad stând in picioare)? Poate ca n-ar fi rau sa observam si momentul in care Basescu s-a confundat cu guvernul: atunci când trebuiau anuntate masuri de austeritate extrema! Cu alte cuvinte Basescu nu s-a confundat cu guvernul la bine, impopotonându-se cu niste merite care nu erau ale lui (precum isi atârna altii prin CV-uri doctorate false - apropo, vad ca nu mai ziceti nimic de plagiatul lui Ponta, desi l-au pus la zid colegii dumneavoastra, profesorii universitari....), ci a riscat sa-si atraga toate nemultumirile populare asupra lui. Considerati ca un presedinte trebuie penalizat ca n-a stat in palatul lui de clestar si a iesit 'la inaintare' exact atunci când era mai rau? Pentru factul ca a indraznit sa ia asupra sa oprobiul public?!?!?!

      Ștergere
    5. Nu cred ca are sens sa incerc sa va zdruncin convingerile, mai ales ca sînt bazate cu precădere pe răstălmăciri. Încerc doar să mă refer la cîteva chestiuni care îmi par esențiale, doar ca să nu-și închipuie cineva că aș fi de acord cu dvs. Nu cred ca plagiatul, sau rețeaua de proxenetism Blejnar, sau pantofii dnei Udrea, sînt argumente de fond. Ce mi se pare scandalos este că Traian Băsescu a nesocotit prima moțiune de cenzură, cea din 2009; că a decis în toate privințele în locul guvernului Boc, care a ajuns, ca în Rusia, să răspundă nu în fața parlamentului, ci în fața președintelui - inclusiv în chestiuni de autoritate; că președintele a înaintat proiecte legislative deși nu are această prerogativă; că a încurajat votul imperativ în parlament, cu toate ca acesta este anti-constituțional în mod explicit. Că tot președintele a prezidat elaborarea uneilegi a sănătății care transforma un sistem și așa șubred într-o afacere profitabilă pentru firmele private și catastrofală pentru imensa majoritate a cetățenilor României, și că, după ce a văzut ce furtună a dezlănțuit, a declarat fățiș că RETRAGE legea; pentru că face pe față lobby pentru GOld Corporation - Roșia Montană - și pentru vînzarea pe nimica a Cuprumin. Pentru că susține o formă non-europeană de darwinism social sălbati și primitiv.
      Eu mai am argumente, dar nu cred ca dvs. ma aveti rabdare.

      Ștergere
  4. Si inca ceva.....nu-mi amintesc 'sa va fi mustrat'. Doar m-am minunat. In fond, fiecare poate avea opinia lui. Faptul ca sunteti o persoana publica m-a facut totusi sa va cer 'amanunte'.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere