luni, 2 aprilie 2012

Intelectualii PDL

Nu știu ce să prețuiesc mai mult, mai repede, mai bine: entuziasmul cu care BP-PDL a votat solida propunere a dlui PirpirLiu, de excludere a lui Cristian Preda, sau și mai solida declarație a dlui Boc, după opinia căruia PDL este în integralitatea sa un partid de intelectuali. Brusc încep să defileze dinaintea ochilor minții figurile luminoase ale dlor Pinalti, Hoară, Boldea, et j'en passe, aud dicția de păpușă mecanică cu care dra euro-deputat Eba editează fraze, îmi amintesc cu drag de substantivul neutru coleg al regretatului educator FuneBriu, bizarele elipse de constituționalitate din legile promovate de dl. constituționalist Boc, și mă întreb, hamletian: cum vor fi definind oamenii ăștia cuvîntul intelectual? Circula pe vremuri o poveste cu un activist rural PCR din Banat, care s-a răstit odată într-o ședință de înfierare la niște bieți universitari, strigînd: Dacă nu cunoașteți linia partidului, nu aveți dreptul să vă numiți TELECTUALI, tovarăși, sînteți niște bieți IN-TELECTUALI. 
Frumoasă mostră de continuitate..

3 comentarii:

  1. Doamna, am o framintare aproape existentiala: ce determina PDL-ul sa fie un partid de (in)telectuali in "integralitatea sa" si nu "in intregime"? Probabil doar dorinta, prost disimulata, de a poza in ceva mai inalti decit sint. :)
    Este incontestabila importanta existentei, in orice partid, a unor intelectuali autentici, si cred ca PDL-ul chiar are asa ceva (insa doar pe fund, cum spune un excelent banc) Cu adevarat trist este faptul ca intre nivelul intelectual si calitatea morala a indivizilor respectivi nu e, de multe ori, nicio legatura.
    Sigur, problema nu e noua, nu e doar a politicienilor, nu e doar romaneasca!
    Din pacate, parca la noi mai mult decit la altii si acum mai mult decit altadata, lipsa coloanei "verticale" dauneaza grav sanatatii natiei.Dar ce doctorii sa luam?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hiper urbanism se numește, ca folosirea lui "a lectura" în loc de "a citi", ori ca degetul mic ridicat țeapăn lîngă ceșcuța de cafea...
    Altfel aveți perfectă dreptate, nu e de-ajuns să nu fii țoapă ca să fii un om onest, dar parcă nici nu strică.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, după ce au făcut un sondaj de opinie vizând profilul candidatului preferat de bucureşteni, pentru Primăria Generală, din partea partidului de intelectuali, au hotărât: Silviu Prigoană!
    După ameninţarea cu excluderea domnii Preda, Baconschi şi Paleologu şi-au arătat muşchii şi coloana de telectuali portocalii :)

    RăspundețiȘtergere