duminică, 29 aprilie 2012

APEL

Reiau principalele pasaje ale excelentului text publicat de Gondolin Shador pe blogul său, la 29 aprilie, asociindu-mă pe deplin ideilor lui:

Crin Antonescu are nevoie de încrederea noastră
Au fost, în nu tocmai îndelungata istorie a PNL condus de către Crin Antonescu, o mulțime de comentatori (de regulă neimplicați sau prea puțin implicați în viața de partid) care au găsit toate greșelile posibile în persoana și activitatea acestuia.
 .......
Nu mă voi obosi să combat acuzațiile de mai sus. Au făcut-o alții, cu varii argumente, mai bine decât mine. Ceea ce vreau să spun aici, cu subiect și predicat, este că Antonescu este singurul om politic post-revoluționar ce are la activ DOUĂ răsturnări de guvern în mai puțin de trei ani. Creând alianțe și resuscitând energii, a reușit să treacă în două rânduri moțiuni de cenzură împotriva unor guverne care, altfel, păreau bătute în cuie. Mai mult: prin inițiativa creării USL, același Crin Antonescu a resetat viața politică românească, a creat un nou orizont de speranță tuturor românilor și a permis PNL să aibă șanse bune de a domina în mod autoritar partea dreaptă a spectrului politic românesc. Măcar pentru aceste realizări Crin Antonescu și PNL condus de către el ar putea beneficia de încrederea și sprijinul făuritorilor de opinie asumat liberali, mai ales că ne așteaptă trei mai bătălii: alegerile locale, guvernarea într-o perioadă prea puțin fastă și alegerile parlamentare din toamna lui 2012. Alegeri de care depinde totul.

3 comentarii:

  1. Muultumesc mult, Doamna Profesor.
    A fi in consonanta cu dvs reprezinta mult pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt tocmai asumat liberal, dar am toată încrederea în Crin Antonescu!

    Sigur, nici nu vreau luna de pe cer, îmi ajunge să nu vieţuiesc într-un ospiciu insalubru, aşa cum a fost cu pd-l.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate am fost prea aspru si cinic in comentariul trimis ieri si de aceea nu a trecut de moderare.
    Rectific: supararea legata de existenta unor "comentatori neimplicati" care gasesc greseli nu se leaga de similitudinea cu indemnul "ciocu' mic!" ci imi aduce aminte de 1990. Atunci, cine "nu a mancat salam cu soia cu noi" nu avea de ce sa comenteze ca sa remarce lucrurile rele care se cloceau atunci. Si care au ajuns azi la maturitate. Politica, bineinteles. Cu acelasi, "orizont de speranta", in asteptarea celor "15.000 de specialisti" care mi-au creat anteriorul "orizont de speranta" eu am sa incerc totusi sa stau cu ochii deschisi desi am sa ma antrenez sa stau cu gura inchisa.

    RăspundețiȘtergere