joi, 29 martie 2012

Sfîrșitul erei Băsescu

O zi după ce se auzise la Europa Liberă de Scrisoarea celor șase, eram cu mai mulți prieteni la o cafea și comentam bomba. Cîțiva dintre ei spuneau cu dispreț că nu contează șase edecuri comuniste, alții, doi-trei, se revoltau că niște vechi comuniști ajunseseră să fie luați în seamă de Occident doar fiindcă trădaseră cauza, ceea ce le jignea simțul moral, o amică compara lașitatea românilor și curajul polonezilor...
Vă sună oare familiar? Eu regăsesc în comentariile de ieri-azi în jurul defectării dlui Frunzăverde același tip de reacție, etico-afectiv, cu care mă luptam și atunci. Doamnelor, domnișoarelor, domnilor, vorbim de dobîndirea și păstrarea puterii, nu de mîntuirea sufletului. Dacă defectează de la PD la UNPR deputatul infractor Boldea, asta înseamnă ceva în raportul de forțe din coaliție și din poiata dlui Mircea Toader. Dacă prim vice-președintele PD, stîlp al acestui partid de la formare, neclintit în fruntea acestuia vreme de două decenii, trece în opoziție, lăsați ahturile și ohturile: sîntem în fața unui semnal extrem de puternic. Ceea ce speram se îi realizează: PDL se prăbușește, și nici Albă ca Zăpada, nici șapte sau șaptezeci de pitici nu-l mai pot salva.
Dacă vreți ca România să fie guvernată de o ceată de îngeri, adresați-vă mai bine dlui Mihai Neamțu: atunci să vă țineți. Eu mă mulțumesc cu un guvern decent, care să nu ceară în avans comision  de  30% din afacerea care se face sau nu abia după asta, care să nu taie leafa omului de rînd la jumătate ca să-și plătească dublu protejații, care să nu numească nici miniștri autiști, nici miniștri rasiști, care să nu promoveze în poziții de vîrf dame de consumație. Sigur că un val de pedelei "dezamăgiți" de propria lor incompetență și necinste se vor precipita către cîștigâtorii de mîine. Sigur că cei mai mulți dintre ei trebuie să fie trimiși direct la "cremenal". Dar faptul că unul dintre stîlpii tradiționali ai PD-ului s-a prăbușit este un semn că era Băsescu se apropie precipitat de sfîrșitul pe care cu atîta ardoare i-l dorim.

11 comentarii:

  1. Exact ! Iar Boc iese în presă şi susţine că partidul este mai unit ca oricînd !
    Care partid ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partidul lui, acela care nu mai e de multa vreme partid, ci mafie.

      Ștergere
  2. Mie mi se pare trist ca afost primit cu bratele descise si - culmea - anuntat ca viitor vicepresedinte. Cum sa faci o asemenea strigare cand statutul PNL spune ca vicepresedintii SUNT ALESI de congres si ca ei sunt in numar de 15 (deci unul dintre vicepresedintii actuali ar trebui debarcat). Aceasta lejeritate in a aplica propriile reguli interne m-au facut sa spun ca Frunzaverde este acum o pata portocalie pe obrazul "Romaniei bunului simt". La semiintuneric pata se poate vedea chiar maro ...

    RăspundețiȘtergere
  3. PS: ar fi frumos ca peste doi ani, dl. Antonescu sa-i arunce dlui Frunzoverdescu o vorba de duh: "Sorine, fa si tu ceva pentru astia" (evident pentru decazutii pedelisti printre care se afla si marele Dudu)

    RăspundețiȘtergere
  4. Un partid aliniat este un partid alienat!

    Un partid aliniat unei minți, fie ea și mintea președintelui României, este un partid alienat. Când oamenii unui partid renunță la ideologia și programul partidului pentru a asculta orbește de un singur individ, acești oameni politici devin alienați, indivizi cu falsă conștiință, fanatici și idolatri. Adularea unui individ conduce inerent fanatism.
    Fanatismul îl putem înțelege prin ceea ce Engels definea ca fiind ,,falsa conștiință”, respectiv completa servitute față de

    cineva sau ceva, însoțită de starea iluzorie de satisfacție și fericire.

    ( ase vedea și

    http://filosofie-si-

    literatura.blogspot.com/2012/03/atentate-teroriste-sau-despre-

    misterul.html)
    Dar, falsa conștiință înlocuiește în parte
    alienare, concept fundamental în filozofiile lui Hegel, Feuerbach și Marx. Alienarea în viziunea acestor filosofi înseamnă renunțarea la propriile tale dorințe, la propriile tale idei, la propria ta gândire și adoptarea oarbă a gândirii conducătorului.
    Acesta este PDL-ul lui Băsescu, un partid de alienați, dintre care cel mai alienat și mai aservit lui Traian Băsescu este Boc. Evadarea lui Sorin Frunză Verde din acest partid vicios i-a pus pe jar pe bocii din partid. Simt că le fuge pământul de sub picioare, că barca șubredă, condusă de piratul de la Cotroceni, e tot mai părăsită de liderii politici care vor să gândească cu capul lor, nu să asculte orbește de gândirea unui pirat.
    Vasile Anton, Iași,

    RăspundețiȘtergere
  5. Un vis urat acest Base.Nu doresc sa va dezamagesc, dar,nu vad cum un nemernic uns cu toate alifiile sa cedeze atat de usor.Era unul Eminescu,care zicea:Din codru rupi o ramurea(cu frunze verzi pe ea)ce-i pasa codrului(conducerii)de ea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Să vă audă Dumnezeu, doamnă!
    Prea mult se despică firul în patru. Esenţial e să scăpăm de cotrocean şi de nuţică şi de acoliţii lor. Spre deosebire de orice altă şleahtă de interlopi ajunşi la putere, aceştia nu-şi vor doar binele lor, ci răul nostru. Parcă nu se pot bucura în voie de căruţele de bani pe care şi le-au strâns, dacă nu ne văd pe noi zvârcolindu-ne. Presupun că patima asta a lor de-a transforma poporul într-unul de muribunzi, cu sadism, ţine de un profund complex de inferioritate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am înțeles niciodată de ce sîntem atît de mofturoși cînd e vorba de "ai noștri" și atît de indulgenți cînd e vorba de a-i răbda pe "ai lor". Persoane care se declară la fiece pas dezamăgite de un lung șir de oameni politici onești, serioși, harnici - ba că n-au har, ba că nu fac aia sau ailaltă - se fac a nu pricepe că, prin excesul de criticism, deschid calea celor pe care propriii susținători nu-i critică niciodată, doar le pupă papucul cu ardoare. Numărul susținătorilor lui Băsescu care nici azi nu încetează să clameze cît i-a dezamăgit Constantinescu e dovada clară a acestei uluitoare părtiniri inverse.

      Ștergere
  7. Marinarul e mai rau ca Ceausescu. Dupa alegeri o sa mai auzim de PDL,cum mai auzim si de PNT.:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate, dar mai e nițel pînă atunci, să fim vigilenți.

      Ștergere