marți, 21 septembrie 2010

M-am săturat de soliști!



Oricît m-am străduit să găsesc un precedent pentru nerușinarea cu care se comite această fraudă în direct și la o oră de vîrf, nu am reușit. Nici măcar cînd comuniștii au prezentat, la 30 decembrie 1947, în Marea Adunare Națională, abdicarea Regelui Mihai, nu s-a întîmplat așa: au umplut sala cu cine s-a nimerit, inclusiv cu șoferii miniștrilor proprii, dar au umplut-o! Miss România ar trebui să poarte de azi înainte titlui de Miss ARTIMETICA (sic!)!
Dacă adăugăm povestea - foarte reală, din păcate - cu copiii care trebuie să meargă la școală pe jos cîte 7 km. dus și 7 km întors fiindcă primarul din comuna lor nu e pedelist, cred că avem toate motivele să ne felicităm pentru minunata guvernare pe care a votat-o jumătate din electoratul activ al României.
În noiembrie 1989, un venerabil profesor cu care eram într-o inspecție de grad s-a aplecat pe neașteptate spre mine cînd profesorul inspectat proiecta pe ecran celebra poză cu adunarea populară de la Alba Iulia, și mi-a șoptit: M-am săturat de soliști, să vină odată corul!

3 comentarii:

  1. Stimata doamna, spuneti "minunata guvernare pe care a votat-o jumătate din electoratul activ al României". Chiar si dupa aceasta hotie pe fata, mai credeti ca i-au votat, cu adevarat, jumatate din...? Daca sub colimatorul camerelor de luat vederi, ei vad 80 si numara 170, in conditii de discretie sporita, la ce ne putem astepta?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Augustin Radescu: 1. un sfert tot o fi fost, si nu meritau. 2. merita sa ne gindim de pe acum ce facem ca sa NU mai poata fura in halul asta! Cu bine, Zoe

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna, unul din lururile care se pot face (si TREBUIE facute!) este ca toti cei dovediti (!)a fi fraudat ultimele alegeri, in orice mod, sa ajunga in fata instantei. Orice frauda care ramine nepedepsita va genera, automat, o alta, de aceeasi natura, dar de proportii mai mari. Evident, pe principiul ca, daca tot se poate, de ce nu?
    Din pacate, noi nu putem face altceva decit sa cerem asta...

    RăspundețiȘtergere