miercuri, 2 mai 2012

Nu vă lăsați induși în eroare

de protestele noii opoziții. Nu ezitați să invocați "greaua moștenire" a PDL, fiindcă ea chiar e grea. 

O foarte importantă sugestie pe care o reproduc de pe blogul Contelui de St. Germain:

Nu preluaţi guvernarea cu ochii închişi

Posted: 01/05/2012 by Contele de Saint Germain in Editoriale
Tags: , , , , , ,
8
Revin cu o recomandare făcută încă de ieri executivului USL ce îşi va începe activitatea, probabil, săptămâna viitoare:
Doamnelor şi Domnilor noi miniştri, începeţi-vă activitatea prin comandarea unor audituri independente la ministerele pe care le preluaţi de la puterea portocalie:
-          ce bani s-au cheltuit, cum şi cu/pentru cine;
-          ce zestre de obligaţii şi contracte în derulare vi s-a lăsat;
-          care a fost legalitatea şi oportunitatea măsurilor ce au făcut parte din pachetul guvernamental de austeritate dusă până la genocid (impozitare otova de pensii şi salarii, colapsarea sistemului de sănătate, abuzurile ANAF în colectarea taxelor şi impozitelor etc.);
-          în ce măsură politizarea întregii administraţii cu clientela de partid s-a realizat ilegal şi în dispreţul profesionalismului şi performanţei;
-          care erau mecanismele şi traseele pregătite pentru deturnarea banului public spre interese de fraudă electorală;
-          ce negocieri şi planuri oculte au stat în spatele tentativelor dubioase de privatizare, ce au înregistrat un ritm accelerat odată cu instalarea guvernului MRU;

Lista de teme de lămurit ar putea continua, dar ideea principală e deja clară: memoria alegătorului e scurtă. Dacă ministerele vor fi preluate din fugă, superficial, fără un serios şi mai ales documentat “proces – verbal de predare/primire”, foarte curând relele trecutului vor fi transferate prezentului iar la momentul judecăţii urnelor această confuzie se va răsfrânge negativ asupra noilor veniţi.
Nu trebuie ca guvernarea Ponta să urmeze modelul “ţepelor” băsesciene, cu care a fost amăgit (şi apoi dezamăgit) un popor intreg dornic de revanşă prin justiţie.  Cum s-a văzut şi în sloganurile protestelor sociale din iarna asta, nu foamea şi frigul i-a scos pe răbdătorii români din case ci un sentiment de demnitate rănită, revolta faţă de minciuna, aroganţa şi natura infracţională ale puterii portocalii. Nu s-a strigat “daţi-ne pensiile şi salariile înapoi” ci “jos Băsescu”, “jos guvernul mafiot”.
Nu sunt adeptul vânătorii de vrăjitoare, însă dacă se va declanşa o vânătoare a devalizatorilor bugetului naţional (nu cu patimi răzbunătoare ci rece, ca la carte, prin justiţie, cu dovezi rezultate şi în urma auditurilor de care am pomenit) am convingerea că se va răspunde mult mai potrivit aşteptărilor populare decât printr-o grăbită cârpire a unor salarii şi pensii, uşor de încadrat de către adversari la mită electorală.

2 comentarii:

  1. asta spun toti... daca. nu stiu insa de ce nu se intampla asta indiferent de putere. straniu! or fi conectati unii cu altii, puterea cu opozitia. se poate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e exclus, dar nici nu e obligatoriu: dificultatea cea mai mare constă în adunarea de probe admisibile în justiție. Ce știu ziarele e una, ce acceptă parchetul - altceva. În vremuri de demult, un deputat PDSR i-a spus unui coleg PNȚ "nu încerca să ne duci în justiție, noi am făcut mai întâi legea și pe urmă am furat legal."Avantajul acum e ca nu se așteptau sa plece pînă în toamnă.

    RăspundețiȘtergere