duminică, 29 mai 2011

Viziunea economică USL

Viziunea economica a USL

joi, 19 mai 2011

Invitație la Târgul de carte

VIneri 27 mai, ora 16.30, la Bookfest, se lansează volumul DICȚIONAR de MITOLOGIE GRECO-ROMANĂ. Participanții vor avea prilejul de a-i întîlni pe cîțiva dintre cei mai interesanți tineri specialiști în istoria civilizațiilor antice.
Nu pregetați!

Din decalogul portocaliu

duminică, 15 mai 2011

Invitație

Ars poetica

De aseară, de cînd toate posturile radio și tv au anunțat triumful atît de previzibil al lui Emil Boc, PM al V-lea, Președinte PDL II, îmi sună în urechile (mult prea pedante) un vers al lui Horatius, din Arta Poetică:

PARTURIUNT MONTES, NASCITUR RIDICULUS MUS

sau, în dulce grai daco-roman,  

se screm munții, și zămislesc un amărît de șoarec...

luni, 9 mai 2011

2%

Am primit adineaori un e-mail prin care Institutul de Studii Populare - creația PDL aflată sub conducerea d-nilor Cristian Preda, Valeriu Stoica & Asociații - mă îndeamnă să-i aloc 2% din impozit.
Să le dau și benevol parale? nici nu mă gîndesc, destul mă taxează obligatoriu ca apoi să finanțeze tot felul de instituții care de care mai utile, de la sălile de sport pentru vîrsta a III-a la institute cu vocație populist-ortodoxistă radicală.

Dincolo de indignarea firească cu care primesc o asemenea solicitare din partea unui partid din vina căruia cîștig mai puțin decît s-ar cuveni, și ca pensionar, și ca autor, mă gîndesc că ăsta e un mod foarte iscusit de a masca subvenționarea din bugetul statului român a unei instituții de propagandă a PDL.Fiți atenți și nu le dați nici un sfanț, au ei grijă singuri să-și ia tainul.
Despre ostașul sovietic se spunea cîndva ca face pîine cu a-luat, mai-ia și se-cară. PDL a luat, mai ia, dar  se-cară - nu și nu!

sâmbătă, 7 mai 2011

http://library.nu/

http://library.nu/
este o adresa miraculoasa de la care se pot gasi mii de publicatii on-line. Utilizati-o cu incredere dupa ce v-ati inregistrat.

vineri, 6 mai 2011

Noul Muzeu al Acropolei - Atena

Fundaţia Culturală Greacă din Bucureşti

Titlu eveniment: "Noul Muzeu al Acropolei"
Programul Noaptea Muzeelor: 20.00-24.00
Adresa: Bd. Pache Protopopescu, Nr. 6, Sector 2, Bucureşti
Tel.: 021 310 4990, Fax: 021 310 4888
E-mail: info@hfc-bucharest.com
Acces gratuit

www.hfc-bucharest.com

Cu prilejul Nopţii Muzeelor, Fundaţia Culturală Greacă din Bucureşti organizează o expoziţie dedicată noului Muzeu al Acropolei. Expoziţia cuprinde fotografii cu noua clădire a Muzeului, precum şi cu exponate ale acestuia. În timpul expoziţiei vor fi proiectate două documentare despre noul muzeu şi despre Erechteion.

Alte evenimente:
21.00, Luminiţa Velciu, realizator TVR, prezentă un documentar realizat cu ocazia lucrărilor de mutare a Muzeului Acropolei în noul său sediu
22.00, profesor dr. Zoe Petre susține o prezentare cu titlul: "Reflecţii pe marginea artei arhaice greceşti"

Expoziţia poate fi vizitată până în data de 15 iunie 2011.