vineri, 25 martie 2011

Publicitate aprobatoare!

Motii din Abrud si diversiunea nationalista

În excelentul blog transildania găsesc citat un reportaj excelent despre situatia din Abrud, publicat in citynews.
"Este citat un localnic, domnul Lazar, patronul unui bar. El exprima in cuvintele sale mult mai plastic decat mine exact ceea ce ese si parerea mea in legatura cu acest subiect.
In timp ce primarul isi tine discursul, prin care il critica si el pe Blejnar si spune ce masuri va lua, si cui va trimite scrisori, in barul din apropiere, la A.F. Lazar, oamenii au inceput sedinta. Desi e luni la amiaza, barul e plin, iar cei mai tineri dintre participanti sunt trecuti de 60 de ani. La mese se vorbeste despre Csibi Barna inca de sambata, dupa cum ne explica patronul, Avram Lazar. Cu toate evenimentele, comunitatea maghiara nu e acuzata de nimic, cu atat mai putin maghiarii care traiesc in Abrud.
Padure fara uscaturi nu exista, deci eu il consider o uscatura in comunitatea aceea. Exact asa s-ar putea sa fie si la noi, o uscatura. Dar sambata erau agitati de numa-numa oamenii in bar si stiti cum e, ca la bautura oamenii is mai aprinsi. Eu am o vorba, bata-l Dumnezo de alcool, ca dupa ce beti vinars, urla patriotismul in voi. Atunci canta cantece patriotice, atunci is cei mai bravi”, spune patronul.
Ungurii din Abrud sunt prieteni cu totii

“Toti suntem prieteni, extraordinar, la un fotbal, la un chef la revelioane si niciodata nu au fost probleme. Si ei au jucat tarina si noi am jucat ceardasul”, ne arata Avram Lazar, imaginea pe care o are despre maghiari. Cu toate acestea, in mintea sa, apar semne de intrebare, daca nu cumva Abrudul ar putea fi inselat pentru a se petrece o “smecherie la nivel de Guvern”.
“Nu stim aia, cu ce scop i-au trimis aici. Miri-te cine-l trimite. Poate il trimit de la SRI, sau de unde sa stiu eu, cine? Da’ se poate intampla si o chestie de genul asta. Apoi trimte un specialist, un Sacal, il lichideaza in Abrud si primejdia e gata. Ca e nime-n drum, din punctul meu de vedere, cu caracterul asta, e un om anormal. Eu oare mi-as permite sa merg in Ungaria, numai pana la Gyula si sa dau foc la Petofi Sandor? Trebuie sa avem respect unul fata de istoria celuilalt. Am impresia ca ceva se intampla sus, se face vreo smecherie la nivel de Guvern, si asa era si pe vremea comunistilor: cand vreau sa faca cate o smecherie dinasta si sa distraga atentia populatiei, o bagau pe asta cu ungurii si romanii. Si noi stam lipiti de televizor si in spatele nostru se face smecheria”, crede Lazar.

Nu pot decît să mă asociez felicitărilor, atît pentru abrudenii cei înțelepți, cît și pentru bloggerii care ni-i semnalează.

2 comentarii:

  1. Un punct de vedere cu mult bun-simţ. Ceea ce bociştilor le lipseşte cu desăvîrşire !

    RăspundețiȘtergere
  2. Si, nu in ultimul rand, multumiri si felicitari pentru bloggerii care ne semnaleaza bloggerii care ne semnaleaza ce spun abrudenii cei intelepti :)

    RăspundețiȘtergere