duminică, 11 iulie 2010

Protest

PROTEST

Adresat ziarului „Evenimentul Zilei”

Începând cu luna mai 2010, ziarul „Evenimentul Zilei” este implicat în campania de denigrare a lui Adrian Marino prin prezentarea lui drept colaborator al Securităţii. Dacă iniţial putea fi vorba despre o eroare de interpretare a dosarelor existente pe numele lui Adrian Marino la CNSAS, după clarificările aduse în presă cazului reluarea unor astfel de acuzaţii înseamnă rea credinţă. Vineri, 9 iulie, ziarista Mirela Corlăţan a repetat actul său defăimător la adresa cărturarului.

Considerăm transformarea acestui demn om de cultură, liberal şi anticomunist, într-un slujitor al regimului drept un act monstruos şi inacceptabil. Adrian Marino a suferit 8 ani în închisorile staliniste şi alţi 7 ani de domiciliu obligatoriu, având până la căderea regimului comunist statutul unei persoane marginalizate. Respingem această campanie susţinută de defăimare nedreaptă a lui Adrian Marino şi protestăm împotriva distorsionării realităţii şi a biografiei lui prin metode poliţieneşti care seamănă cu cele utilizate de către Securitate.

Semnează:
Gabriel Andreescu
Victor Eskenasy
Michael Shafir
William Totok

Cu rugăminea de a anunţa semnăturile la editor.csi@gmail.com

3 comentarii:

  1. Am găsit un comentariu în ziarul cu pricina.
    "10 iulie, 15:18. MIHAIL-SORIN GAIDAU Mă voi strădui să nu-i pocesc numele tinerei care semnează, în calitate de ziaristă(cineva, un postac anonim, a scris "ZIARIZDĂ" şi "KURLĂŢEAN", la un comentariu despre ADRIAN MARINO). Cred că pot fi asumate anumite insulte-calomnii, utilizand cu mai multă bărbăţie propriul nume, pentru a comite scatologia pana la capăt . ŢI-e ruşine, comentatorule( postac-anonim), să-ţi aşezi numele în vecinătatea unor "compoziţii" de acest gen?
    *"Evenimentul zilei" este, evident, o foaie guvernamentală. Este opţiunea lor. Nu-i nimic rău în asta. Toţi oamenii au dreptul la pasiuni, simpatii şi antipatii. Este ceva natural. Am observat că tanăra Corlaţan Mirela se războieşte cu morţii, cu defuncţii care au stat în puşcăriile comuniste. Este dreptul ei natural. La acelaşi capăt cu dl. Tismăneanu, care se consideră anticomunist. Îl cred. Doresc, dacă este posibil, pentru că probe se găsesc(inclusiv martori în viaţă) să aflu ce abordare va adoptă jurnalista Mirela Corlaţan în cazul d-lui Traian Băsescu. Ce fel de comunist a fost Traian Băsescu, ce fel de securist a fost Traian Băsescu? A conlucrat dl. Băsescu Traian cu un serviciu secret străin, sau nu? A fost agent sovietic, a lucrat şi pentru KGB? Sunt curios, în calitatea mea de simpatizant şi alegător al său, în 2004, să aflu prin ce mijloace reuşeşte să scape de consecinţele LEGII LUSTRAŢIEI acest personaj lustrabil? Dl. Băsescu este în viaţă, trăieşte intens, jubilativ, fiecare clipă, prin urmare poate fi abordat. Sunt preocupat să aflu dacă Traian Băsescu a fost agent KGB-plătit, sau nu? Întreb justificat, pentru că circulă destulă informaţie pe net, şi doresc o clarificare de la această publicaţie guvernamentală. Poate vă ajută şi ex-colegii de partid ai lui Traian, poate aflăm ceva de la Ambasada Rusiei, poate chiar de la Moscova! Merită să încercaţi o investigaţie care vă poate asigura statutul de ziaristă adevărată. Este posibil să fi citit "MINIMA MORALIA" şi "APEL CĂTRE LICHELE", deşi au căpătat un aer desuet. N-ar avea rost să publicaţi materiale cu un conţinut delicat(despre Traian Băsescu) abia la cinci ani de la dispariţia sa fizică. Aia nu mai e gazetărie. Este un drept legitim al meu, să aflu ce este cu acest individ atat de contestat astăzi. Am înţeles pană la urmă că Băsescu este mincinos ordinar, dar şi alţi politicieni romani s-au folosit de minciună. Poate aflaţi ceva şi îmi satisfaceţi o curiozitate legitimă: PENTRU CINE LUCREAZĂ, DE FAPT, BĂSESCU? Că de Romania i se cam rupe! Pană una-alta, mult succes în devenirea dumneavoastră, de la scrib, la gazetar. Doamne-ajută!

    RăspundețiȘtergere
  2. In sfarsit. Avem mare nevoie de astfel de pozitii.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. http://antoniupoienaru.finantare.ro/2010/02/10/spovedania-celor-invinsi/

    RăspundețiȘtergere